Gökyüzünün Derinliklerine Bir Yolculuk

12.03.2024 135

Darıca Denizyıldızları Ortaokulu Bilim ve Teknoloji Kulübü, gökyüzünün derinliklerine bir yolculuk vaat eden muhteşem bir online söyleşi etkinliği düzenledi. 8 Mart Cuma günü, saat 11.00’de başlayan bu etkinlik, evrenin sırlarını keşfetmek isteyen meraklı ruhlar için unutulmaz bir deneyim sundu. Uzman Astronomlar Duygu ve Murat Esendemir’in rehberliğinde gerçekleşen etkinlik, katılımcıları kozmik bir maceranın içine çekti.

Günümüzün en çarpıcı astronomik keşiflerinin ve gökyüzü fenomenlerinin tartışıldığı bu özel etkinlik, katılımcılara uzayın derinliklerine dair bilgiler sunarken, onlara evrenin büyüleyici güzellikleri hakkında da bir fikir verdi. Söyleşi, uzman astronomların evrene dair bilgilerini ve deneyimlerini paylaştıkları, aynı zamanda öğrencilerin ve katılımcıların merak ettikleri soruları sordukları interaktif bir platform olarak işlev gördü.

Duygu ve Murat Esendemir çifti, kara deliklerden yıldız oluşumlarına, galaksilerin dinamiklerinden uzayda yaşama kadar birçok konuyu ele aldı. Onların anlatımıyla, katılımcılar, evrenin büyüklüğü ve karmaşıklığı karşısında hayranlık duyarken, aynı zamanda bilimin bu muazzam yapbozun parçalarını nasıl bir araya getirmeye çalıştığını da öğrendi.

Etkinlik, Bilim ve Teknoloji Kulübü'nün vizyonunu ve misyonunu yansıtan bir başarı hikayesi olarak kayıtlara geçti. Kulübün kurucusu Arda Çetinkaya’nın organizasyonundaki bu etkinlik, öğrencilere ve katılımcılara bilimin ışığında yeni dünyalar keşfetme fırsatı sundu. Etkinliğin sonunda, katılımcılar, aldıkları ilham ve bilgilerle dolu bir şekilde, gelecekteki gözlem ve araştırmalar için yeni bir heyecanla ayrıldı.

Bu online söyleşi, bilim ve astronomiye gönül vermiş herkes için bir ilham kaynağı oldu ve Darıca Denizyıldızları Ortaokulu Bilim ve Teknoloji Kulübü’nün adını bilim alanında duyurdu. Kulüp, bu tür etkinliklerle, öğrencilerin ve toplumun bilimle iç içe olmasını sağlayarak, meraklı zihinleri evrenin muhteşem sırlarıyla buluşturmaya devam edecek.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024